دنیای قلم-یکی از فراوردههای کنجدی محبوب بین ایرانیان، حلوا ارده است که بهعنوان یک صبحانۀ مقوی یا میانوعدهای انرژیزا مصرف میشود. ماده اصلی تشکیلدهندۀ حلوا ارده، شهدی است که از کنجد گرفته میشود و آن را ارده مینامند. در این مطلب قصد داریم فواید و مضرات حلوا ارده را به نقل از برنا بررسی کنیم.
*حلوا ارده از لحاظ سنتی طبع گرم و تر دارد، از این رو برای تمام کسانی که از سردی مزاج رنج میبرند، ماده غذایی بسیار مناسبی محسوب میشود. برای مثال میتواند سردی و درد مفاصل و استخوانها را کاهش بدهد و انسداد رگها را هم از بین ببرد. *مصرف حلوا ارده در رژیم غذایی روزانه باعث میشود کمخونی و کمبود آهن در افراد و بهویژه خانمها از بین برود. *ازآنجایی که حلوا ارده محصولی دیرهضم است، در انواع رژیمهای کاهش وزن موردتوجه قرار میگیرد. چون فرد با خوردن آن تا مدت زیادی احساس سیری میکند و نیازی به مصرف وعدۀ غذایی بعدی ندارد. *کلسیم بالای حلوا ارده سبب تقویت سیستم حرکتی (استخوانها و ماهیچهها) در افراد کمتوان و ورزشکاران میشود. *حلوا ارده برای افرادی که مشکلات گوارشی (مثل یبوست) دارند، فواید بسیاری دارد. *حلوا ارده با افزایش اچدیال (چربی مفید خون) باعث پیشگیری از انسداد عروق و سکتۀ قلبی هم میشود. *خواص آنتیاکسیدانی کنجد در حلوا ارده باعث میشود این ماده به یک ضدسرطان قوی تبدیل شود.
*به علت بالابودن قند حلوا ارده، مصرف زیاد آن میتواند برای بیماران مبتلا به دیابت خطرناک باشد. *اگر پس از میلکردن حلوا ارده، روند محافظت از دندانها (استفاده از مسواک و نخ دندان) را درست انجام ندهید، شیرینی حلوا ارده به دندانهای شما آسیب جدی خواهد زد. *مصرف بیش از حد حلوا ارده سبب تحریک دستگاه گوارش و معدۀ شما میشود و ممکن است افراد را دچار اسهال کند. *همانطور که اشاره کردیم، حلوا ارده کالری و چربی بالایی دارد، پس استفادۀ زیاد آن موجب چاقی و اضافه وزن میشود. *طبع گرم حلوا ارده برای افرادی که خودشان مزاج گرمی دارند، مناسب نیست و ممکن است باعث افزایش غلظت صفرای آن ها شود.