کد خبر : 11029 تاریخ : ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۹ بهمن - 19:44
چگونه از مکمل‌های تغذیه‌ای استفاده کنیم؟ این مطلب را بخوانید تا با چگونگی و اندازه مصرف مکمل‌های تغذیه‌ای آشنا شوید.

دنیای قلم_ شیما هادوی مسئول تغذیه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی: از ابتدای کرونا شاهد مصرف بی‌رویه مکمل‌ها و گروه خاصی از مواد خوراکی هستیم که مصرف آنها هیچ پایه و اساس علمی ندارد. مکمل‌ها به خودی‌خود بد نیستند و می‌بایست زمانی استفاده شود که فرد دچار کمبود آن ماده مغذی در بدن است.

 

اکثر این موادمغذی با رعایت یک رژیم غذایی مناسب برای بدن تامین می‌شوند. مثلا با استفاده از 3 تا 5 واحد میوه و سبزی و برای مثال گنجاندن فلفل‌دلمه‌ای قرمز در برنامه غذایی میزان نیاز بدن به ویتامین C تامین می‌شود.

 

 

بیشتر بخوانید: مصرف زیاد میوه چه مضراتی دارد؟

 

 

ازدیاد دریافت ویتامین ها چه مضراتی دارد؟

 

مکمل

 

با ازدیاد دریافت ویتامین C که دوزهای موجود در بازار آن بسیار بیشتر از میزان نیاز بدن فرد است، مطالعات نشان داده‌اند که منجر به اختلالاتی از قبیل کاهش جذب مس، افزایش دفع کلسیم اگزالات ادراری (که در افرادی که سابقه سنگ‌کلیه از نوع اگزالات کلسیم را دارند باعث بزرگ‌شدن سنگ و تشدید آن می‌شود)، فرسایش و پوسیدگی دندان در نوع جویدنی ویتامین، افزایش احتمال ریفلاکس و سوزش سردل در افراد باسابقه زخم‌ها و التهاب مری و ریفلاکس، افزایش جذب آهن که در افراد باسابقه غلظت خون منجر به تشدید بیماری و…، می‌شود.

 

مکمل مورد اقبال دیگر زینک یا روی است که در منابع پروتئینی وجود دارد که در حد متعادل خوب است، ولی در دوره‌ای بالا نباید مصرف شود و همچنین افزایش دریافت آن جذب آهن و مس را نیز کاهش می‌دهد. ویتامین D نقش ضدالتهابی مهمی در سیستم ایمنی بدن دارد، مصرف بی‌رویه آن منجر به افزایش سنگ‌کلیه در بیماران قلبی‌وعروقی می‌شود. با توجه به اینکه برای تمام افراد نمی‌توان یک نسخه پیچید، توصیه می‌شود مکمل‌های غذایی را تحت‌نظر کارشناس تغذیه و یا پزشک مصرف کنید تا با توجه به نیاز بدنتان میزان دوز مورد نیازتان تنظیم شود.

 

منبع: آرمان ملی