دنیای قلمـ سالاد سزار شاید بعد از سالاد شیرازی معروفترین و محبوبترین سالاد در ایران باشد. سالاد پرطرفداری که این روزها در منوی اکثر کافهها و رستورانهای شهر پیدا میشود. جالب است بدانید سالاد سزار اولین بار توسط رستورانداری به نام سزار کاردینی در مکزیک تهیه شد.
کاردینی در اصل یک سرآشپز، رستوراندار و هتلدار ایتالیایی بود که برای اولین بار در سال ۱۹۲۴ این سالاد را با مواد غذایی موجود در آشپزخانهاش تهیه کرد. طرز تهیه سالاد سزار و سس آن بسیار ساده است. شما هم میتوانید طبق دستور سالاد سزار که برای شما آماده کردهایم آن را در خانه تهیه کنید.
مغز کاهو: ۲ عدد سینه مرغ بدون استخوان: یک عدد نان تست: ۲ عدد روغن زیتون: یکسوم پیمانه سیر له شده: یک حبه سیر خرد شده: ۴ حبه پنیر پارمزان رنده شده: ۳ قاشق غذاخوری سس مایونز: ۳ قاشق غذاخوری سس خردل: یک قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک: یک قاشق غذاخوری لیمو ترش: یک عدد نمک و فلفل به میزان لازم
بیشتر بخوانید: چگونه در خانه سیب زمینی تنوری درست کنیم؟ + نکات کلیدی
1. ابتدا با نان تست شروع میکنیم. نانها را روی تخت برش قرار دهید و دور تادورشان را برش بزنید و مانند تصویر به ۹ قسمت مساوی تقسیم کنید.
2. درون یک کاسه نصف روغن زیتون و یک حبه سیر له شده را با نانهای تست مخلوط کنید تا نانها به روغن و سیر آغشته شوند.
3. سپس نانها در سینی فر بچینید و درون فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. نانها را تا وقتی در فر بگذارید بمانند که کمی طلایی و ترد شده باشند.
4. در مدتی که نانها برشته شوند، سینه مرغ بدون استخوان را با استفاده از نمک، فلفل، آب نصف لیمو ترش و ۲ حبه سیر خرد شده مزهدار کنید. سپس روی آن را بپوشانید و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغ خوب مزهدار شود.
5. به سراغ کاهوها بروید و آنها را خرد کنید. دقت کنید که کاهوها ریز خرد نشوند چون کاهوی سالاد سزار باید درشت و یک اندازه باشد.
6. با استفاده از مایونز، سس خردل، سرکه بالزامیک، پنیر پارمزان، سیر له شده، آب نصف لیمو ترش، فلفل سیاه و باقی روغن زیتون سس سالاد سزار را تهیه کنید. اگر سس سالاد شما خیلی غلیظ شد میتوانید به آن کمی آب اضافه کنید تا رقیق شود.
7. مرغ مزهدار شده را از یخچال بیرون بیاورید و با کمی روغن داخل تابه با حرارت بالا سرخ کنید. اگر مرغ را با حرارت پایین سرخ کنید، آب میان بافتی مرغ خارج میشود و باعث میشود مرغ بافت سفتی داشته باشد.
8. کاهوها را با مقداری از سس مخلوط کنید و درون ظرف سرو بریزید و مرغ برش زده را کنار آن قرار دهید. روی کاهوها را با تکههای نان تست برشته و کمی پودر پنیر پارمزان تزیین کنید. میتوانید باقی سس سزار را درون یک ظرف کوچک در کنار بشقاب سالاد سرو کنید. نوش جان!
بیشتر بخوانید: چگونه کباب تابه ای رژیمی و بدون روغن درست کنیم؟
اگر قصد دارید که سالاد سزار را به عنوان یک غذای کامل سرو کنید، باید به آن کمی فیله مرغ گریل شده، یا کمی میگو و یا تن ماهی اضافه کنید.
یک عدد کاهوی کامل و بزرگ حدودا برای ۴ نفر کافی است. اگر اندازه کاهوی شما کوچک است، میتوانید از دو عدد کاهو برای ۴ نفر استفاده کنید.
بهتر است که چند ساعت قبل از درست کردن سس سزار، روغن زیتون را در یخچال بگذارید. دلیل این کار این است که هرچه دمای روغن سردتر باشد، سفتتر میشود و در نتیجه، وقتی در حال مخلوط کردن مواد اولیه سس سزار هستید، سس شما وا نمیرود.
اگر بعضی از مواد اولیه سالاد سزار را بیشتر یا کمتر دوست دارید، میتوانید از آنچه ما گفتیم مقدار متفاوتتری استفاده کنید؛ به عنوان مثال، شما میتوانید از مقدار بیشتری سیر استفاده کنید.
برگهای کاهو حتما باید قبل از اینکه وارد ظرف سالاد شود، بهخوبی خشک شده باشد.
مهمترین چیز در یک سالاد سزار خوشمزه، سس سزار آن است. بهتر است که بقیه سالاد ساده باشد. اگر بیش از حد به سالاد سزار مخلفات اضافه کنید، مزه آن تغییر میکند. به همین دلیل، بهتر است که تعداد این مخلفات را به یک یا نهایتا دو عدد محدود کنید. میتوانید به جای پنیر پارمسان، از یک نوع پنیر دیگر در سس سزار خود استفاده کنید.
اگر پنیر پارمسان دوست ندارید یا قصد دارید که یک سالاد سزار متفاوت درست کنید، میتوانید به جای پنیر پارمسان، از یک نوع پنیر دیگر در سس سزار خود استفاده کنید. به عنوان مثال، بلوچیز که یک نوع پنیر چرب و خوشطعم است. علاوه بر این، برای اینکه سس سزار بیشتر مزه لیمو داشته باشد، میتوانید به جای سرکه سفید، از آبلیموی تازه در سس سزار استفاده کنید.
منابع: دیجیمگ، جیمیتو