کد خبر : 10708 تاریخ : ۱۳۹۹ دوشنبه ۸ دي - 11:10
چگونه در فر فلافل درست کنیم؟ آیا می دانید به جای سرخ کردن، فلافل را می توانید در فر تهیه کنید؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلمـ فلافل یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بسیار پر طرفدار بین المللی است که در کشورهای مختلف با دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود. فلافل به طور معمول در روغن فراوان سرخ می شود و به همین دلیل کالری آن خیلی بالا است، البته روشی که در این پست استفاده می کنیم، پخت فلافل در فر است که باعث می شود این غذا سالم تر و کم کالری تر باشد.

همانطور که می دانید سرخ کردن فلافل باعث خوشمزه تر شدن آن می شود، ولی خب این روش برای کسانی که نمی توانند غذاهای سرخ کردنی یا غذاهای با کالری زیاد مصرف کنند مناسب است، با ما همراه باشید تا طرز تهیه فلافل در فر را به شما آموزش دهیم.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوپ ماش چگونه است؟ + نکات کلیدی
 


مواد لازم برای تهیه فلافل برای ۴ نفر

فلافل

نخود: ۲ پیمانه
پیاز: ۱ عدد متوسط
جعفری: ۳ قاشق غذاخوری
گشنیز: ۳ قاشق غذاخوری
سیر: ۲ حبه
تخم گشنیز: ۱ قاشق غذاخوری
زیره: ۱ قاشق غذاخوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
فلفل قرمز و پاپریکا: به مقدار کافی

 

 

بیشتر بخوانید: راز خورشت قیمه خوشمزه و جاافتاده چیست؟
 

 

دستور پخت فلافل در فر

فلافل

۱.  ابتدا نخود به مدت  ۲۴ ساعت در آب خیس میکنیم و در این مدت بهتر است چند بار آب درون ظرف را تعویض کنیم.
۲. پس از اینکه نخود را به خوبی خیساندیم، آنرا آبکشی کرده و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. در ادامه ۲ پیمانه و کمی نمک اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا نخودها بپزند.
۳. پس از پختن نخود، آنرا آبکشی کرده و داخل مخلوط کن یا میکسر می ریزیم. نکته مهم در مورد پخت نخود این است که نیاز نیست نخود خیلی پخته و له شود، در حدی که فقط کمی نرم شود کافیست.
۴. پیاز و سیر را پوست می گیریم، سپس به همراه جعفری، گشنیز، تخم گشنیز، زیره و مقداری نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پاپریکا به مخلوط کن یا میکسر اضافه می کنیم و مواد را میکس می کنیم.
نکته مهم در مورد میکس کردن مایه فلافل این است که نباید دکمه مخلوط کن را به صورت مداوم نگه داریم چون باعث می شود مایه فلافل کاملا پوره شود. باید به صورتی مایه فلافل را میکس کنیم که کاملا پوره نشوند.
اگر مایه فلافل کاملا پوره شود، فلافل ها هنگام سرخ شدن از هم باز می شوند. 
۵. پس از اینکه مایه فلافل آماده شد آنرا داخل یک ظرف مناسب می ریزیم، سپس روغن زیتون را به آن اضافه می کنیم.
مایه فلافل را کمی مخلوط می کنیم تا روغن زیتون به خورد آن برود و حالتی منسجم و چسبناک پیدا کند. مقدار کمی از مایه فلافل را می چشیم و در صورت نیاز مقداری ادویه و نمک اضافه می کنیم.

فلافل
۶. سینی فر را با کمی روغن چرب می کنیم، سپس با قالب فلافل زن، فلافل ها را قالب می زنیم و به ترتیب درون سینی فر می چینیم. در صورتی که قالب نداشته باشیم می توانیم با دست مایه فلافل را شکل دهیم.
۷. فر را ۱۵ دقیقه قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا کاملا گرم شود. پس از اینکه فر به خوبی گرم شد، سینی فر را درون فر قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه یک سمت فلافل ها بپزد.
۸. پس از گذشت این زمان سینی فر را خارج می کنیم، سپس فلافل را بر می گردانیم و مجددا سینی را درون فر قرار می دهیم. پس از گذشت ۱۵ دقیقه فلافل ها آماده هستند و می توانیم آنها را به همراه مواد دلخواه سرو کنیم.

 

 

منبع: چی شی