چگونه آش اسفناج درست کنیم؟ + نکات کلیدی

چگونه آش اسفناج درست کنیم؟ + نکات کلیدی

آیا با طرز تهیه آش اسفناج آشنا هستید؟ اینجا را بخوانید.

دنیای قلم ـ انواع آش از غذاهای اصیل ایرانی به حساب آمده و تنوع بسیار زیادی دارند. هر شهری آش مخصوص به خود را داشته که هرکدام فوت و فن های مخوص به خود را دارند.  یکی از آش های خوشمزه، آش اسفناج است که بسیار مفید و مقوی بوده و به راحتی می توان آن را تهیه کرد.  در این غذا از سبزی آش استفاده نمی‌شود و سبزی آن فقط اسفناج است.
راز پخت آش های خوشمزه جاافتادگی و قوام آش است پس برای داشتن آش خوشمزه نباید عجله کرد و باید زمان را به خوبی در نظر گرفته تا نتیجه خوبی از پخت انواع آش بگیرید.

 

مواد لازم برای تهیه آش اسفناج

اسفناج: 500 گرم
لوبیا چیتی: 1/2 پیمانه
برنج: 1/4 پیمانه
عدس: 1 پیمانه
ماش: 1/2 پیمانه
پیاز درشت: 2 عدد
سیر: 3 حبه
کشک: 1 قاشق غذا خوری
آویشن: 1 قاشق چایخوری
زردچوبه: 1 و 1/2 قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به مقدار لازم

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انار و لبو

 

آش اسفناج



مراحل تهیه آش اسفناج


۱. لوبیا را از شب قبل یا هشت ساعت قبل از پخت خیس کنید و در این مدت دو بار آب آن را عوض کنید تا نفخش به خوبی گرفته شود. 
۲. پس از خیس خوردن، آب لوبیا را عوض کنید و آن را در قابلمه مناسب بریزید و روی شعله قرار دهید تا به خوبی بپزد.
۳. اسفناج را پس از پاک کردن،شستن و خشک شدن به اندازه دلخواه خرد کنید (برای آش بهتر است سبزی زیاد ریز نشود).
۴. پیاز را به اندازه دلخواه خرد کنید و با مقداری روغن سرخ کنید تا سبک و طلایی شود و بعد نیمی از سیر ریز خرد شده و ادویه ها را بیافزایید و کمی تفت دهید.
۵. پیاز و سیر را به لوبیای پخته شده اضافه کنید و بعد عدس، ماش و برنج شسته شده را بیافزایید تا به خوبی بپزد و برنج له شود.
۶. در این مرحله اسفناج را به مواد آش اسفناج اضافه کنید و کمی شعله را زیاد کنید تا حدود بیست دقیقه بجوشد و لعاب بدهد و سبک شود و بعد حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا اسفناج به خوبی بپزد.
۷. در نیم ساعت پایانی پخت آش اسفناج، مقداری نعناع داغ و یک قاشق کشک را اضافه و صبر کنید تا آش به خوبی جا بیافتد.
۸. آش را با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و کشک به شکل دلخواه تزیین و سرو کنید.
 

بیشتر بخوانید: چگونه ماهی در فویل را در فر درست کنیم؟ + نکات طلایی

 

نکات کلیدی آش اسفناج

برای تهیه آش اسفناج به جای برنج می توان از بلغور گندم یا جو هم استفاده کرد.
آش اسفناج برای سرما خوردگی بسیار مناسب است. اگر آش سرما خوردگی درست می کنید می توان سیر و پیاز را سرخ نکرد و آن ها را به صورت درسته در قابلمه انداخت و پس از پخت خارج کرد و یا اگر با طعم پیاز آب پز مشکل ندارید به صورت میکس شده با آش مخلوط کنید.
می توان مقداری آب گوشت یا گوشت قلقلی تفت داده شده هم در این آش بریزید تا آش اسفناج با گوشت داشته باشید.

 

منابع: ایران کوک و دونفره

 

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.