داستان مهاجر عاشق
زو لی، شخصیت اصلی داستان، به امید رسیدن به زندگی بهتر و یافتن كاری مناسب به صورت غیرقانونی به امریكا مهاجرت میكند.
دنیای قلم - اسدالله امرایی: رمان «در تدارك زندگی بعدی» اثر اتیكوس لیش نویسنده امریكایی و ترجمه فرانك حیدریان در كتاب دیدآور منتشر شده است. این رمان در سال ۲۰۱۴ نوشته و منتشر شد و با اینكه نخستین رمان، اتیكوس لیش بود به موفقیت غافلگیركنندهای دست یافت و جوایز متعدد و ارزندهای را نصیب نویسنده كرد؛ از جمله جایزه پن/فاكنر منتقد مجله والاستریت این رمان را «جسورانهترین و برجستهترین داستان عاشقانهای» نامید كه علاقهمندان كتاب امسال خواهند خواند و نیویورك بوك ریویو نوشت: «نخستین رمان حیرتانگیز در مورد جهانی كه با وجود پهناوریاش، گاهی در آن جایی برای رفتن نیست، دنیایی كه مردم در آن آنقدر كوچكند كه گاهی اوقات گم میشوند. این كتاب شور و نشاط بیحدوحصر حماسیای دارد كه فقط در آثار نویسندههایی به قدرت مثلا والت ویتمن انتظار دارید، باشید.»
زو لی، شخصیت اصلی داستان، به امید رسیدن به زندگی بهتر و یافتن كاری مناسب به صورت غیرقانونی به امریكا مهاجرت میكند. او با تمام توان تلاش میكند تا در برابر تمام سختیهایی كه امریكای پس از یازدهم سپتامبر در برابرش قرار میدهد، تاب بیاورد. او به مردی جوان، سربازی امریكایی كه دچار رنج روحی حاصل جنگ است، دل میبندد و باور دارد كه شاید زندگی تازهای در انتظارش باشد تنها اگر بتواند در كنار معشوق از پس آوارگی، بیخانمانی، بازداشتهای موقت و كابوسهای شبانه معشوق برآید.
«به همه گفته بود چه مسوولیتهایی در قبال هر یك از آنها برعهده دارد كه شامل هر چیزی میشد، حتی اگر هرگز از او نخواسته بودند، اما به هر حال هر كاری از دستش برمیآمد دریغ نمیكرد یا بلافاصله آنها را انجام میداد یا در اولین فرصت یا كارهایی كه باید برای دیگر اعضای خانواده انجام میداد یا برای بعضی نهادها مثل دولت.
به زبان سادهتر، كارهایی كه باید انجام میداد. گفت تا جایی كه بتواند سعی میكند سریع به همه كمك كند و منتی هم بر سر كسی نمیگذارد...جیمی لبخندی زد كه حاكی از درك ماجرا بود، چون فهمید قضیه چه بود. هیچ كس او را مجبور به انجام كارهایی نكرده بود كه برای آن برنامهریزی كرده بود. این همان چیزی بود كه میخواست. خوب بود. اما چند كار اساسی بود كه باید برای خودش انجام میداد و دولت هیچ پولی برای خرید لباس و لوازم بهداشتی به او نداده بود.»
اتیكوس لیش متولد ۱۹۷۲ است و در منهتن نیویورك، در خانوادهای فرهنگی بزرگ شده. پدرش نویسنده و ویراستار مشهور ادبی، گوردون لیش است كه ویرایش كتاب نویسندگان بزرگی همچون ریموند كارور را در كارنامه دارد. او پس از انتشار اولین رمانش به موفقیتی غیرمنتظره دست یافت و علاوه بر منتقدان و نشریههای ادبی، مورد تحسین مخاطبان ادبیات هم قرار گرفت. لیش، با انتشار «در تدارك زندگی بعدی» علاوه بر جایزه ادبی پن/فاكنر جوایز بزرگ ادبیات امریكا را درو كرد و به فهرست صد كتاب ارزشمند نیویوركتایمز و بهترینهای سال وال استریت جورنال سال ۲۰۱۵ راه یافت. داوران این جایزه كتاب لیش را به دلیل تركیب جزییات مستند و دلهرهآور تحسین كردند و گفتند این رمان «به امریكای وسیع زخم خوردهای نور میتاباند كه خارج از دروازههای قصر جریان دارد.» علاوه بر منتقدان و نشریههای ادبی مخاطبان ادبیات هم استقبال بسیار خوبی از این رمان كردند و به چندین زبان دنیا ترجمه شد.
«با اینكه غم تمام وجودش را فرا گرفته بود، باز هم گناهكار بود و مقصر. او با هدف دیگری با دختر ارتباط برقرار كرده بود و خودش از این نظر پشیمان بود. اما حتی ظرفیت پشیمانیاش نیز ته كشیده بود. این تاوان پیشكشی بود كه او و اسكونیرز دریافت كرده بودند. آنها معتقد بودند هر چیزی را میتوان نابود كرد و این كار را هم كرده بودند و یاد گرفته بودند كه ویرانی چگونه است. همه چیز از بین رفته بود. او رفته بود. تنها چیزی كه داشت اطلاعاتش بود و اطلاعاتش واقعی بودند...»